Matematik

3. gradspolynomium

25. november 2009 af MinaJan (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved forskriften: f(x)=x^3-5x^2+6x

jeg skal besteme nulpunktet for f, og der efter monotoniforhold for f, som jeg ikke kan finde ud af.

Er der nogen som kan hjælpe mig med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Bestem først  nulpunkterne ved at sætte x udenfor parantes

f(x) = x (x2 -5x+6)

brug herefter nulreglen: hvis f(x) = 0 skal gælde at

x = 0

eller

x2-5x+6=0

undersøg dernæst monotoniforhold ved at se på hældningen bestemt som f'(x)


Skriv et svar til: 3. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.