Fysik

temperatur

25. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Vi blander 2 kg kogende vand i en beholder med 3 kg koldt vand. Efter omrøring måler vi en sluttemperatur på 54 grader

Hvilken temperatur havde det kolde vand?

-Hvordan løser jeg denne, er der en formel for det? For kan ikke finde noget i min fysikbog
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2009 af Lurch (Slettet)

Tænk på energibevarelse og varmekapacitet

Du ender med energien indeholdt i 5kg vand med temperatur 54 grader. Du startede med energien indeholdt i 2kg ved 100 grader og 3 kg ved en ukendt temperatur. Energibevarelse siger at slut energien skal være lige med startenergien.


Svar #2
25. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Altså er der ikke en formel for udregning af kolde vands temp.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af Lurch (Slettet)

tippet var varmekapacitet, hvor du med garanti kan slå op i din bog og finde en formel der ligner følgende

E = m*c*T

hvor m er massen, c den specifikke varmekapacitet og T temperaturen


Svar #4
25. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Ja men hvordan ska jeg beregne det da jeg ikke har energi?

Vil du ikke nok hjælpe mig, for har aldrig forstået fysik.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2009 af mathon

eller snarere

     ΔE = m*c*ΔT

                             mkold·c·(54C-T) = mvarm·c·(100C - 54C)

                             (3kg)·(54C-T) = (2kg)·(46C)

                             54C - T = (2/3)·(46C)


Svar #6
25. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

hvordan finder man så frem til resultatet?

skal man isolere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2009 af mathon

netop


Svar #8
25. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

- T = (2/3)·(46C) - 54C
 

hvordan får jeg -T til at være positiv?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. november 2009 af mathon

  T = 54C - (2/3)·(46C)


Svar #10
25. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

1000 tak for hjælpen!


Skriv et svar til: temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.