Matematik

Forklaring på 4 ting angående lineær funktioner

25. november 2009 af immoblize (Slettet)

er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare hvad

1 Anvendelser af lineære funktioner

2 skæringspunkter mellem 2 linier

3 definitionsmængde og værdigmængde

4 tilnærmelsesvist lineære funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af Ensupermaja (Slettet)

Skæringspunktet mellem to linier finder du ved at sætte de to funktioner lig med hinanden og derefter regne det ud som en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af Yow! (Slettet)

2. sætter funktionerne lig hinanden og finder skæringspunkter

4. et udtryk man bruger, for at understrege at funktionen ikke er 100 % lineær, men næsten, altså tilnærmelsesvis....


Svar #3
25. november 2009 af immoblize (Slettet)

hvad med de 2 andre? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2009 af Yow! (Slettet)

1. man bruger lineær funktioner i f.eks. "taxa-systemet"....

startsgebyret er 40 kr.. for hver kilometer betales der 21 kr.... funktionen kan skrives således:
 

y kr = 21 kr · x km + 40 kr

hvor x = antal km
         y = prisen 

(i matematik undlader man at angive enheder, så den vil hedde:)

y = 21x + 40


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2009 af Yow! (Slettet)

3.

"Definitionsmængden sættes altid ud ad 1.-aksen, og værdimængden sættes altid op ad 2.-aksen.
En huskeregel for dette er at et fodboldhold skal deltage i DM (Danmarksmesterskabet), før det kan komme til VM (Verdensmesterskabet). Altså DM før VM!"

taget direkte fra wiki(http://da.wikipedia.org/wiki/Definitionsm%C3%A6ngde) =)


Skriv et svar til: Forklaring på 4 ting angående lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.