Matematik

Beregn en sidde i en trekant

26. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen.
Sidder med en skole opgave der volder mig problemer.
Jeg ville være glad hvis nogle kunne hjælpe.

Opgaven lyder: En lagerbygning ser ud som på figur 1, hvor v = 28o. Da tagbelægningen
skal skiftes ud, er det nødvendigt at kende tagets areal. Bestem dette areal i m2 med én decimal.
 

Figuren forestiller et normalt husmed gavlen i front . kan det meste, men jeg deler gavlen op i to, så den danner en retvinklet trekan, hvor A = 28o, C = 90o og B = 180-28-90 = 62o og så er b = 9.

Mit problem er at jeg ikke kan se hvordan jeg kan finde siden c, når jeg kun er oplyst en side b og alle vinklerne?

Har kigget på sinusrelationen, men jeg mangler bare at få den omskrevet så det er c jeg skal finde..
Har denne: a = b/SinB - SinA -> hedder den så c = b/SinB - Sin C?? eller hvordan ? Det er egentlig bare det jeg vil høre ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Du skal bruge cosinusrelationen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

b må være halvdelen af den vandrette gavlbredde

det du skriver ser ud til at stamme fra sinusrelationerne, men du har omskrevet det forkert

a/sinA=b/sinB=c/sinC

c=bsinC/sinB


Svar #3
26. november 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Altså c = b*SinC / Sin B?


Skriv et svar til: Beregn en sidde i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.