Matematik
Ligninger
20. januar 2005 af
Spasser (Slettet)
Hjælp...:)
Jeg har et par ligninger som jeg ikk kan løse.. mega stort problem..
Opg1 6-(4a-(3b+5)-(6b+a)-4)+2a
opg2 3(6+2a)
opg3 2(3a-4)+5(2-6a)
opg4 2-2(3+5a) - (6+2a)
Husk at skrive fremgangsmåden..ellerS fatteeR jeg Intet af det arbejde som du/i har lavet..
Mvh . . . . .
Jeg har et par ligninger som jeg ikk kan løse.. mega stort problem..
Opg1 6-(4a-(3b+5)-(6b+a)-4)+2a
opg2 3(6+2a)
opg3 2(3a-4)+5(2-6a)
opg4 2-2(3+5a) - (6+2a)
Husk at skrive fremgangsmåden..ellerS fatteeR jeg Intet af det arbejde som du/i har lavet..
Mvh . . . . .
Svar #1
20. januar 2005 af allan_sim
Der er ingen ligninger at løse, så jeg går ud fra, at du mener, at du skal reducere udtrykkene.
Her tjekkes der for to ting:
1. Kan du gange ind i parantes?
2. Ved du, hvordan man ophæver en parantes?
Husk på, at man gange ind i en parantes med flere led ved at gange alle led med tallet uden for parantesen.
Når en parantes med negativt fortegn ophæves, ændres fortegnene inde i parantesen.
Eksempel:
3(2+4a)-2(5a-3b)
= (6+12a)-(10a-6b)
= 6+12a-10a+6b
= 6+2a+6b
Prøv på samme måde med dine opgaver (start med opg. 2 og opg. 3) og skriv dine løsninger her. Hvis de er rigtige, vil du være bedre rustet til opg.1 og opg.4.
Her tjekkes der for to ting:
1. Kan du gange ind i parantes?
2. Ved du, hvordan man ophæver en parantes?
Husk på, at man gange ind i en parantes med flere led ved at gange alle led med tallet uden for parantesen.
Når en parantes med negativt fortegn ophæves, ændres fortegnene inde i parantesen.
Eksempel:
3(2+4a)-2(5a-3b)
= (6+12a)-(10a-6b)
= 6+12a-10a+6b
= 6+2a+6b
Prøv på samme måde med dine opgaver (start med opg. 2 og opg. 3) og skriv dine løsninger her. Hvis de er rigtige, vil du være bedre rustet til opg.1 og opg.4.
Svar #8
20. januar 2005 af Spasser (Slettet)
2-2(3+5a) - (6+2a) deT er den jeg ikk kan finde ud af..:S
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
