Kemi

beregn massen af

28. november 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: C-niveau

a. 0,020 mol FeSO4 * 7 H2O (mosfjerner)

b. 0,20 mol natriumcarbonat

c. 0,25 mol CH4

d. 0,25 mol carbondioxid

e. 0,10 mol eddikesyre


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af mathon

                    stof                          molmasse i g/mol
                 FeSO4*7 H2O                     278,05
                 Na2CO3                              106,00
                 CH4                                     16,04
                 CO2                                     44,01
                 CH3COOH                          60,05


Svar #2
28. november 2009 af missunknow (Slettet)

hvordan har du gjort det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2009 af mathon

slå dem op
eller brug det periodiske system


Svar #4
28. november 2009 af missunknow (Slettet)

hvordan bruger jeg det periodiske system? der må der være en udregning før man kan få resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2009 af Bennike (Slettet)

I det periodiske system kan du se molarmasserne for de forskellige atomer.

MFe = 55,85

MS = 32,07

MO = 16,00

MH = 1,008

FeSO4*7 H2O består af: 1 Fe, 1 S, 11 O, 14 H . Molarmassen bliver da: 55,85+32,07+11*16,00+14*1,008= 278,032 .

(Forskellen på 0,018 er fordi vi har afrundet forskellige steder .. Har ingen betydning)


Skriv et svar til: beregn massen af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.