Matematik

Procent i forskel.

28. november 2009 af zquu (Slettet)

Hej!

hm, jeg er kommet i problemer.

Opgaveformuleringen lyder således: Hvor mange procent er antal rensede togvogne steget fra 2003 til 2004?

rensede togvogne i 2003 = 4699                                       rensede togvogne i 2004 = 5439
- forskellen er så = 740
hvordan skal jeg regne stigningen ud i procent? Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af Yow! (Slettet)

(5439-4699) / 5439 * 100 % =....


Svar #2
28. november 2009 af zquu (Slettet)

hm er du sikker?
jeg får det til 86% , hvilket lyder meget forkert for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2009 af Isomorphician

((5439/4699) - 1) * 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2009 af Yow! (Slettet)

sorry...misforstod opgaven...har rettet nu ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2009 af MN-P (Slettet)

#1 det passer ikke de mange % er antal af rejsende i 2003 i forhold til rejsende i 2004

stigning i % af rejsende i 2003

stigning/(antal i 2003) *100 %

(5439-4699)/4699 *100 %=8,6%


Svar #6
28. november 2009 af zquu (Slettet)

#5
Hvorfor skal det divideres med antal i 2003 og ikke i 2004? Burde det ikke være i 2004, da det er der stigningen går til ?

og hvordan kan du få det til 8,6% ? :) jeg får det til 15,74% med din beregning


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2009 af Yow! (Slettet)

#6 det må være tastefejl......


Svar #8
28. november 2009 af zquu (Slettet)

#7
mig der har lavet en tastefejl eller hvad? jeg har regnet den efter 3 gange, og får det samme hver gang


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2009 af Isomorphician

#8 det er ikke dig der har lavet en tastefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2009 af Yow! (Slettet)

nej...MN-P's tastefejl.... =)

ved godt, at det var bredt at sige: "#6 det må være tastefejl......"
men det tænkte jeg ikke på i skriveprocessen, sorry  :/


Svar #11
28. november 2009 af zquu (Slettet)

#10
fair nok :) tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2009 af Yow! (Slettet)

=)  selv tak !


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2010 af Bad2math (Slettet)

Jeg har den samme opgave.. :D Jeg er ikke helt med hvordan skal det regnes og hvad er svaret? :D

og ps. er mega dårlig til metematik


Skriv et svar til: Procent i forskel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.