Matematik

HJÆLP Mateematik 7 klasses problemregning.

29. november 2009 af Løvsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1)

tomas køber følgende til sin hund, Tiki                                                                                              Tørfoder

1 sæk med 20 kg tørfoder                                                                                                              20kg.........186 kr.

fem dåser kødboller                                                                                                                       10kg..........110kr.

* hvor meget skal han betale i alt.                                                                                                 2kg..........24.50kr.

* hvor meget sparer han ved at købe en sæk tørfoder med 20 kg. i stedet for at købe 10 af dem med 2kg.

Tiki får hver dag får hver dag 250 g tørfoder.

*hvor mange dage er der tørfoder i den sæk som tomas køber

De 250 g tørfoder blandes men en 1/5`del af en hel dåse kødboller.

*Hvor meget vejer tikis daglige måltid.

Inholdet af protein i tørfoderet er 20%, i kødbollerne er det 7%.

*Hvor mange g. protein er der i tikis daglige måltid.

Please hjælp vil sætte så meget pris på det.

boksen i højre hjørne er priserne på foderet.

tak på forhånd :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. november 2009 af Hendedensøde (Slettet)

Hvis den hvor der står "hvor meget skal han betale i alt 2 kg - 24,50 kr. er hvad han betaler for en pose med 2 kg. Skal han betale 10*24,50 = 245 kr. for 20 kg, og 186 kr for én sæk med 20 kg. Så han sparer 245-186= 59 kr. for ved at købe én stor sæk.

Hvis han køber en sæk med 20 kg er der 20000 g tørfoder, så der er til 20000/250 = 80 dage i den sæk

Hvis dåserne med kødboller vejer 10 kg. hver får hunden så 10/5 = 2 kg. kødboller om dagen, men det lyder ikke særlig sandsynligt, så mon ikke der er 2 kg. i hver af de fem dåser han køber. I så fald får hunden 2000/5 = 400 g. kødboller sammen med de 250 g. tørfoder = 400 + 250 = 650 gram foder om dagen.

Tørfoderet indeholder 20% protein, så det er 250/5 = 50 gram protein, og kødbollerne indeholder 7% protein, så det er 400'0,07= 28 gram. Så der er 50+28= 78 gram protein i hundens mad.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2009 af MN-P (Slettet)

#0

Næste gang du beder om hjælp bør du være mere precis, når du skriver opgaveteksten af, så man har alle oplysninger direkte fra opgaveteksten.

#2

Jeg har moret mig over at du i sidste spørgsmål regner % ud på to (rigtige) forskellige måder.


Svar #3
29. november 2009 af Løvsen (Slettet)

Er der nogle der vil hjælpe med denne

Vedhæftet fil:scan0003.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

- Hvor meget skal han betale i alt?

186 +(9,85 * 5) = regn selv ud ;D

- Hvor meget sparer han?

186 - (24,50 *10 ) = regn sev ud

- Hvor mange dage er det til?

1kg = 4 dage, 4* 20= regn selv ud

- Hvor meget vejer hans mad?

250g + (1200 / 5)= regn selv ud

- Proteinindhold?

(20 % af 250g) + (7% af 240) = regn selv ud

Det var svaret til nr 1


Skriv et svar til: HJÆLP Mateematik 7 klasses problemregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.