Matematik

Differentialligning 3

30. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Er der nogen der kan fortælle, hvad der menes med følgende opgave.

Bestem den løsning til differentialligningen, der går gennem (a,b), når

1) dy/dx = x , (a,b)=(1,2)

2) dy/dx = 1/ √(x)  , (a,b)=(4,1)

3) dy/dx = √x  , (a,b)=(1,1)

4) dy/dx = 1/x   , (a,b)=(e, ½)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af mathon

1)

    y = (1/2)x2 + k   og
           
            2 = (1/2)·12 + k


Svar #2
30. november 2009 af Jone (Slettet)

Dvs. jeg skal først finde f '(x) og indsætte punktet (a,b) ind i f ' (x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af mathon

    du skal først finde f(x)
og dernæst
   indsætte punktet (a,b) i ligningen for y = f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af mathon

2)
    dy/dx = 1/√(x) , (a,b)=(4,1)

      f '(x) = 2·(1/(2√(x))

      f(x) = y = 2√(x) + k  og 1 = 2√(4) + k


Svar #5
30. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok dvs. 1 = 2√(4) + k er løsningen til differentialligning der går gennem (4,1). Det er ikke sådan at jeg skal isolere k i ligningen vel? Altså 1 = 2√(4) + k er det egentlige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2009 af mathon

Jo

   det er sådan, at du skal isolere k


Skriv et svar til: Differentialligning 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.