Matematik

Parabel - a,b & c

30. november 2009 af flodtussen (Slettet)

Jeg ved at parablens funktion er y=ax2+bx+c

Men hvad gør de? Hvilken en af dem, bestemmer parablens bredde?

Håber der er nogen som vil hjælpe...

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Yow! (Slettet)

det gør a...

hvis a er tæt på 0, er parablen "bred"
hvis a er langt fra 0, er parablen "smal"

c: skæringen på y-aksen
b: parablens tanget


Svar #2
30. november 2009 af flodtussen (Slettet)

Tak for svaret...  :)

Kan nogen uddybe, hvad b gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af mathon

b: hældningskoefficienten for parablens tangent i (0,c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af MN-P (Slettet)

b forskyder parabelen til siden, dog ikke b enhedder, men -b/2 enhedder


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c
er
y = ax2 parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor [-b/(2a);-d/(4a)]
 


Skriv et svar til: Parabel - a,b & c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.