Matematik

jeg sidder med en ligning som driller lidt :(

30. november 2009 af tineei (Slettet)

jeg sidder med en ligning som driller lidt :(

  2 x-1 5  =    23   x +  6                           el.         ( 2 x-1 /5 = 2/3 x +6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

gang med 15 på begg sider af ligningen for at få brøkerne væk


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2009 af MN-P (Slettet)

( 2 x-1) /5 = 2/3 x +6            ganger i alle led med 3*5

(2x-1)*15/5 = 2*15/3 x + 6*15  forkorter nævnerne væk i brøkerne

(2x-1)*3 =2*5 x + 90                ganger ind i parentesen

6x-3=10x+90                            trækker 6x og 90 fra på begge sider

-93=4x

x=-93/4


Skriv et svar til: jeg sidder med en ligning som driller lidt :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.