Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af Bruttoavanceprocent

01. december 2009 af ukeeeendt (Slettet)

Hej allesammen

Jeg håber virkelig der er en der kan hjælpe mig..

Jeg skal beregne bruttoavanceprocent på en vare der forhøjes med 10% er der en der kan hjælpe mig ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2009 af emul0c

Har du ikke nogle flere informationer - det vil gøre det hele lidt lettere i hvert fald :D


Svar #2
01. december 2009 af ukeeeendt (Slettet)

Jo da :D.

Handelsvirksomheden EXODUS ApS, Ribe

Vareregnskab:

                          Vare A                Vare B
Salgspris i kr. 15.000               12.500
- Kostpris i kr.   9.000                   5.000
Bruttofortjeneste i kr. 6.000       7.500

A.

                                 Vare A   Vare B
Bruttoavanceprocent 40,0%  60,0%

B. og C.

Salgsprisen på vare A forhøjes med 10%
Kostprisen på vare B reduceres med 10%
 

*Det vil virkelig være en stor hjælp kan ikk rigtig finde ud af det :p..


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. december 2009 af emul0c

Okay nu bliver det hele jo en del nemmere ;-)

Hvis du var i tvivl, så regnes bruttoavanceprocenten ved at se på fortjensten i forhold til salgsprisen. På varer A vil det altså sige 6.000 (fortjensten) divideret med 15.000 (salgsprisen) = 0,4 = 40%. Så er det ligesom på plads :-)

Når salgsprisen på vare A forhøjes med 10%, vil det altså sige at salgsprisen stiger fra 15.000 til 16.500 kroner (15.000 + 15.000 * 0,10 = 16.500. Eller nemmere stillet op; 15.000 * 1,10 = 16.500).
Du ved så at salgsprisen er 16.500 og kostprisen stadig er 9.000. Det vil sige at Bruttofortjenesten er 16.500 - 9.000 = 7.500 kroner.
Bruttoavanceprocenten vil så være 7.500 / 16.500 = 45,45%.

Det samme gør du så med vare B - men istedet for at forhøje prisen med 10%, så trækker du 10% fra kostprisen (eller sagt på en nemmere måde: du ganger kostprisen med 1 - 0,1 = 0,90) og laver så samme nummer som ovenstående.
Du vil så få at Bruttoavanceprocenten på vare B vil være 64%.


Svar #4
02. december 2009 af ukeeeendt (Slettet)

Tusind, tusind tak for en fantastisk forklaring, det var virkelig sødt af dig :D..

Fattede det endda bedre end hvad min lære forklarede hehe..

Men tak igen :) ..


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. december 2009 af emul0c

No probs ;-)


Skriv et svar til: Beregning af Bruttoavanceprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.