Matematik

hjæælp ligning

01. december 2009 af signenisse (Slettet)

spørgsmål:en far og søn er tilsammen 60 år faren er 3 gange så gammel som sønnen. også skal jeg beregne hvor gammel hver af dem er ved at stille det op i en ligning.

x+y=60 <- men hvordan regner jeg videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af jesperher (Slettet)

x+3x = 60

x = søn

3*x = far


Svar #2
01. december 2009 af signenisse (Slettet)

er ikke helt med? hvordan har du tænkt dig at få de rigtige resultater ved at indsætte tallene


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af flodtussen (Slettet)

Så regner du den bare ud som alm. ligning:

x+3x=60

4x=60 divider begge sider med 4

x=15 dette er sønnens alder

farens alder er så 15*3 =45

:o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2009 af mathon

i oversigt:
               far           søn          tilsammen
alder      3·x              x             3x+x = 60   


      3x+x = 60
      4x = 60
      x = 15


 


Skriv et svar til: hjæælp ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.