Matematik

HJÆLP!. forstår det ikke!

01. december 2009 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. har en ligning jeg har fået hjælp til og nu sidder jeg så og kigger på det , og forstår så ikke hvorfor det der 7 kommer ind. håber der er en der kan hjælpe:)

3x+7      8x+7

____=_____

     2           3

3(3x+7)= 2 (8x+7)

9x+21=16x+14

7=7x     <--------- forstår ikke hvorfor, har selv sagt 35=25

1=x

på forhånd tak.

vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af ibibib (Slettet)

9x+21=16x+14

21-14=16x-9x

7=7x


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af flodtussen (Slettet)

9x+21=16+14

Saml x'erne der hvor der er flest, ved at minus med 9x på begge sider

21=7x+14 Så minus 14 på begge sider

7=7x divider med 7 på begge sider

1=x


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

 Til en anden gang kunne du bare spørge i det emne du allerede havde :)

Grunden til at det bliver 7 = 7x er fordi:

9x + 21 = 16x + 14 - Så trækker du 14 fra på begge sider:

9x + 21 - 14 = 16x + 14 - 14 - Dette gør at vi nu har alle tallene uden "x" på den ene side:

9x + 7 = 16x - Det næste vi skal er at have 9x over på den anden side, på samme måde som før:

9x + 7 - 9x = 16x - 9x - Så har vi alle x-værdierne på den ene side:

7 = 7x

Nu vil du jo gerne have isoleret x, og det gør du ved at dividere med 7 på begge sider:

7 / 7 = 7x / 7

1 = x

Håber det var forklarende nok :)


Svar #4
01. december 2009 af bjorkliv (Slettet)

tuind tak for svar!, har forstået det!!. JUBII !..... ville jeg også have gjort men ved ikke helt hvad der sker, er kun nogle gange jeg kan komme ind i min emne!. hmmm.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

 Det sker for os alle, at vi ser os blinde på fejlene =)

Held og lykke!


Skriv et svar til: HJÆLP!. forstår det ikke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.