Matematik

Eksakt ligning

02. december 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey .. Sidder lige og bøvler med følgende ligning:

8^-x * 5^x+4 = 58

Hele linjestykket x+4 er ophævet ..

På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af NejTilSvampe

5^(x+4) = 5^x*5^4

8^-x*5(x+4) = (8^-x*5^x*5^4) = 58

5^4 = 625

8^-x*5^x = 58/625

ln(8^-x*5^x) = ln(58/625)

-x*ln(8)+x*ln(5)

x(-ln(8)+ln(5)) = ln(58/625)

x = ln(58/625) / -ln(8)+ln(5) 


Svar #2
02. december 2009 af sapcool (Slettet)

Tak for hjælpen ..


Skriv et svar til: Eksakt ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.