Kemi

Ionstyrke i en opløsning

02. december 2009 af Blueoil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en ordentlig bunke forviring om formlen :s

             n
I = ½ * Σ(ci * zi2)
            i=1

ci er hvilken concentration? Formel eller aktuel?
Kan det direkte afkræftes, at man, som min lærer sagde, kan sætte stofmængder ind på ci , hvis ligvægtskonstanten Kc ikke har en enhed?

Hvad vil det sige, at der står i=1 og n?

Som jeg selv forstår formlen:
Man skal gange kvadrettet af de enkeltes ioners ladning med deres aktuelle koncentration, tage summen af værdierne og halvere til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

ci er den formelle koncentration, fx ci = 0.1 mol·dm-3 for en 0.1 M NaCl-opløsning. Havde det været de aktuelle koncentrationer kunne du have sat stofmængder ind i stedet. Det skal dog siges, at man normalt arbejder med de formelle molaliteter (mi eller bi) i stedet, dvs. mol/kg.

i=1 og n skal du ikke tænke så meget over; det betyder bare, at du summerer over alle ionerne i opløsningen.


Skriv et svar til: Ionstyrke i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.