Matematik

bestem ligning for tangent

05. december 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en funktion er givet ved forskriften: f(x)=2x^2-x+7

bestem en ligning for den tangent til grafen for f, som er parallel

med linjen m, der er givet ved ligningen: 2y-6x+4=0

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med linjen m, for kan ikke tegne den ind i en graf.

plejer man ikke at have et punkt som P(Xo,f(Xo)) ??

og så bare bruge tangent ligningen: y-f(Xo)=f¨(Xo)*(X-Xo)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af mathon

m: 2y-6x+4=0
eller
m: y = 3x - 2
 

f '(x) = 4x - 1
f '(xo) = 4xo - 1 = 3


Svar #2
05. december 2009 af jacob198 (Slettet)

 jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du gør her: f '(xo) = 4xo - 1 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af mathon

her findes den specifikke x-værdi kaldt xo,
for hvilken
f '(xo) = 3, da den søgte tangent skal være parallel med m med hældningskoefficient 3

af
      4xo - 1 = 3 kan du beregne xo


Svar #4
05. december 2009 af jacob198 (Slettet)

 hhm. det vil sige at P(3,f(3))


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2009 af mathon

dvs

     xo = 1
     f(xo) = f(1) = 2·12- 1 + 7 = 2 - 1 + 7 = 8

     (xo,f(xo)) = (1,8)


Skriv et svar til: bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.