Matematik

omvendt ligning;s

05. december 2009 af maibrittvammen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har det her lille problem.

jeg har ligning x =(s - 16) : 4 hvor x er det mindste tal og s er summen af de fire tal.

jeg har summen - og skal finde det mindste tal - nogen der kan hjælpe mig til hvordan jeg skal regne det ud. please.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvilke 4 tal? Eller hvad er summen?


Svar #2
05. december 2009 af maibrittvammen (Slettet)

summen er 72. men har ikke de 4 tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

 Okay, jeg skal lige have denne her opsummeret.

Du skal finde 4 til, som tilsammen giver 72 - hvor det mindste af de 4 tal = x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at sætte summen S ind i din ligning og find x


Svar #5
05. december 2009 af maibrittvammen (Slettet)

ja - men jeg skal bruge ligningen x =(s - 16) : 4 hvor x er det mindste tal og s er summen af de fire tal.


Svar #6
05. december 2009 af maibrittvammen (Slettet)

det ved jeg godt jeg skat - men det er jo dfer jeg får problemet - kan ikke huske hvordan jeg får flyttet det så x står alene...


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja x=(72-16)/4 <=> x=14, nu har du fundet x, det trækker du fra de 72, og det giver 58, så skal du finde tre tal (sandsynligvis naturlige tal), der tilsammen giver 58, og som alle er større end 14.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

i det du skrev først skal du ikke flytte rundt på noget, der står x jo alene på venstresiden af ligningen


Svar #9
05. december 2009 af maibrittvammen (Slettet)

når ja. der kan man se. det gælder om at bruge øjne.


Skriv et svar til: omvendt ligning;s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.