Matematik

Dybden

05. december 2009 af ayahj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej allesammen :D

Håber nogen af jer kan hjælpe mig med disse opgaver.

1) Der er 8 luftningstanker og de er lige store, de har et samlet rumfang på 22400m i trejde. Luftningstanken er 18m længde og 50m højde.

beregn dybden i luftningstanken??

i hvilket målestoksforhold er luftningstanken tegnet??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af sigmund (Slettet)

1) Rumfang er lig længde*højde*dybde. Du har fået oplyst længde og højde samt rumfanget. Nu skal du løse en ligning for at finde dybden.

2) Du skal se på, hvad tanken måler på din tegning: læg en lineal på tegningen. ;) Divider derefter de virkelige tal med det, du aflæste på linealen. Nu har du et målestoksforhold 1:x, hvor x er det resultat, du lige fik.

Håber, at du finder udaf det.


Svar #2
06. december 2009 af ayahj (Slettet)

tak, men jeg forstod ik rigtig hvordan jeg skal løse den første opgave. jeg har prøvet men kunne ikke. kan du hjælpe mig??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af sGregersen (Slettet)

Du ved, at formlen for en kasses rumfang er rumfang=længde*højde*dybde. Vi kan derfor putte dine tal ind formlen og få følgende resultatet:

22400 = 18*50*dybde

Nu har vi en ligning, som bare skal løses.

22400/(18*50) = dybde

24,888- m = dybde


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, så er den ged vist barberet...


Skriv et svar til: Dybden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.