Fysik
Haster (2)!!!
23. januar 2005 af
Liv2004 (Slettet)
En laser med bølgelængde 632,8nm udsender lys med en effekt på 1mW
a)
Hvor mange fotoner udsendes pr. sekund.
a)
Lambda = 632.8nm
P=1mW=0,001W(j/s)
Frekvens = c/lambda = 3*10^8 / 632,8*10^-9 = 4,7408*10^14 s^-1
Efoton= h*(c/lambda) = 4,14*10^15 * (3*10^8 / 632,8) = 3,14*10^-19
P= delta E / delta s
E energi i 1 sek. = P * delta t= 10^-3 jule
Antal af fotoner der udseendes pr. sekund er
N= E energi i 1 sek / Efoton = 3,181*10^15
jeg er ikke sikker på at jeg har regnet det rigtigt ud men jeg prøvede så godt jeg kunne.
er der nogen som er villige til at se om det er rigtigt.
a)
Hvor mange fotoner udsendes pr. sekund.
a)
Lambda = 632.8nm
P=1mW=0,001W(j/s)
Frekvens = c/lambda = 3*10^8 / 632,8*10^-9 = 4,7408*10^14 s^-1
Efoton= h*(c/lambda) = 4,14*10^15 * (3*10^8 / 632,8) = 3,14*10^-19
P= delta E / delta s
E energi i 1 sek. = P * delta t= 10^-3 jule
Antal af fotoner der udseendes pr. sekund er
N= E energi i 1 sek / Efoton = 3,181*10^15
jeg er ikke sikker på at jeg har regnet det rigtigt ud men jeg prøvede så godt jeg kunne.
er der nogen som er villige til at se om det er rigtigt.
Svar #2
23. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er korrekt. Du kan eventuelt spare udregningen af energien udsendt på et sekund. Betegnes fotonenergien med E, har vi jo, at
N = P/E = (1*10^(-3)J/s)/(3.14*10^(-19) J/foton) = 3*10^15 fotoner/s
//Singularity
N = P/E = (1*10^(-3)J/s)/(3.14*10^(-19) J/foton) = 3*10^15 fotoner/s
//Singularity
Svar #3
23. januar 2005 af Lurch (Slettet)
har svaret i din oprindelige tråd. En anden gang, behøver du ikke lave en ny tråd fordi folk ikke svare. Hvis den har stået længe, kan du bare skrive i den, så komemr den automatisk øverst på listen igen
Skriv et svar til: Haster (2)!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
