Fysik

Fysik opgave Hjælp taak.

06. december 2009 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kande thé: Der skal tilføres en energi på ca. 400.000 J for at opvarme en liter koldt vand til kogepunktet. Hvor lang tid er en el-kedel om at koge vandet, hvis den har en effekt på 2000W ?

En god forklaring taak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Effekt er energi pr. tid.


Svar #2
06. december 2009 af 91Sarah (Slettet)

Det hjælp ikke men tak

Er der andre der kan hjælp med at løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hint

Effekten er arbejdet pr tidsenhed. Omregn de 2000 Watt (2 kW). Brug at 1 kW = 3,6*106 Joule/h


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Effekten P er den energi E, der bliver tilført i løbet af tiden t:

P = E/t.


Svar #5
06. december 2009 af 91Sarah (Slettet)

1 kW = 3,6*106 Joule/h ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja 1 kilowatttime = 3,600 * 10^Joule


Skriv et svar til: Fysik opgave Hjælp taak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.