Matematik

vækst! hjælp

06. december 2009 af lismortensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg sidder og prøver at lave en opgave, men den driller rigtig meget, jeg ved ik helt hvordan jeg skal lave den:

en middagsret, der sættes i ovnen, har en stuetemperatur y C givet ved:

y = 200-180e-kx

Når den har stået x minutter i ovnen. Når maden sættes i ovnen, stiger temperaturen med y C/min. Hvor varm er maden efter 24 minutter?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Har du skrevet hele opgaven af? Og er den skrevet rigtigt af? Hvordan skal denne sætning forstås: "en middagsret, der sættes i ovnen, har en stuetemperatur y C givet ved..." ? Det er specielt "stuetemperatur", der forvirrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af mathon

Δy = 200-180e-kx

Δy = 200-180e-k·24

y = yo + 200-180e-k·24                   hvor yo er madtemperaturen forud for anbringelsen i ovnen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, mathons løsning ser ud til at være rigtig. Nærmere kan vi nok ikke komme med de givne oplysninger.


Skriv et svar til: vækst! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.