Matematik

Cirkeldiagrammet

06. december 2009 af ayahj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen.

1) I Haderslev bruges der årligt 2090000 kvadretmeter vand. Cirkeldiagrammet viser fordeling af vandforbruget. Hvor meget vand blev der brugt i husholdning?? ( i ciekeldiagrammet er der vist 245 grader i husholdning)

Er så svaret bare 245 grader 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Desværre er det ikke nok at sige 245 grader ;)

Selve opgave går jo ud på at finde vand, brugt i husholdningen.

Du får oplyst at der bliver brugt : 2.090.000 kvadretmeter vand årligt

Herefter skal du finde procent mængden af husholdningen delen.

Dette gøre ved at lave dine 245 grader om til procent, på denne måde : 360 grader = 100 % => 3,6 grader = 1 %

Du har derfor 245/3,6 = Ca. 68 %

Herefter tager du dine 2.090.000 kvadretmeter, og siger :

2.090.000 / 100 % = 20.900

Det er 1 %

Så siger du : 20.900 * 68 % = 1421200 Kvadretmeter

Og værsgo så har du svaret, husk at tag mellem regningerne med

Håber det var til hjælp og forståelse ;)


Svar #2
06. december 2009 af ayahj (Slettet)

ahh tusind tak, det var et stor hjælp:D


Skriv et svar til: Cirkeldiagrammet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.