Matematik

at gøre prøve?

06. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Hvad vil det sige at gøre prøve når man snakker om differentialligninger?

Jeg vil gerne gøre/lave en prøve på y''+k2y=0, hvor k>0 er en konstant.

Hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af mathon

y'' = -k2y

løsning y = A·cos(kt+β)

prøve:
y' = -kA·sin(kt+β)

y'' = -k2A·cos(kt+β) = -k2y


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af mathon

jævnfør #5 linje 7
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=774819

gælder alment:


omskrivninger af linearkombinationen:
                a·cos(V) + b·sin(V)
               
                 a(cos(V) + (b/a)·sin(V))           som ved indførelse af tan(β) = sin(β)/cos(β) = b/a giver

                 a(cos(V) + sin(β)/cos(β)·sin(V))

                 a/(cos(β)·(cos(V)·cos(β) + sin(β)·sin(V))

                 a·√(1+tan2(β))·(cos(V)·cos(β) + sin(β)·sin(V))

                 a·√(1 + b2/a2))·cos(V-β)

                 √(a2+b2)·cos(V+β)                  hvor β blot fortegnsreguleres (nemmee at huske med +)

                  A·cos(V+β)                             hvor A = √(a2+b2)

                


Skriv et svar til: at gøre prøve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.