Dansk

nogle der kan hjælpe med at perspektivere det forsømte forår? med noget i har læst, set eller hørt om?

06. december 2009 af mullerb (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Please hjælp hurtig.. jeg skal aflevere mig opgave snart og kan bare ikke komme i tanke om nogel der minder om den ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Cedric (Slettet)

 Det ville være en kæmpe hjælp, hvis du kunne skrive hvad den handlede om.


Svar #2
07. december 2009 af mullerb (Slettet)

Når ja. men jeg tænkte bare hvis nu nogle havde læst den.

Men den handler om en skole "Methopalithanskolen" hvor der kun går drenge. De brugte hvert forår alt tiden på at forbedrede sig på eksamen for de var alle meget ops på at få gode karaktere med hjem. = derfor har de forsømt deres forår De har en sur lærer (Lektor Blomme) som forskelsbehandler dem og kører meget på klassens tykkeste dreng. Han har en ynlingselev( Edward Ellerstrøm) som på et tidspunkt i bogen bliver medlem af "den sorte hånd" som er en gruppe 2 drenge fra klassen gerne vil have ham med i hvor de laver ballade med lærerne. Da Lektor blomme finder ud af at Edward ellerstrøm har været med til at lave ballade begynder han at behandle ham som de andre-ja næsten som den tykke dreng. edward ellerstrøm får også at vide at han ville få negativ årskarakter, og det gør at han slår lektor blomme ihjel ved at forgifte et af hans maltbolcher som han hver dag spiser med stryknin som han havde fundet i fysik lokalet. Lektor blomme dør og ingen finder ud af at edward ellerstrøm dræbte ham.

--- håber du kunne bruge det og måske sammenligne det med noget andet du har set, læst eller hørt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af Cedric (Slettet)

Ved ikke hvad jeg tænkte da jeg skrev det der, for jeg har jo læst bogen. Men jeg svarede i den anden tråd du havde oprettet:

Den Kroniske Uskyld? De handler begge om livet som ung studerende, og de problemer de gennemgår, bare på hver deres måde. I Det Forsømte Forår, er det et sandt helvede at gå i skole, mens det i DKU er en leg, med druk, piger og hvor dannelse spiller en vigtig rolle (det gør det for den sags skyld også i DFF). Men de handler begge om skolelivet, på hver deres måde, og i begge romaner er vi vidner til en dødelig udgang. Lektor Blomme dør i DFF, imens Helle dør i DKU. Det er groft sagt antihelten, og helten der dør, eller en person vi hader, og en person vi holder af, for at sige det på en anden måde. Lektor Blomme har haft en indflydelse på eleverne, med den måde han har opført sig på, i en negativ forstand. Helle bliver pigen der sætter Janus' og Tores venskab på prøve, og det gør at de finder ud af nogen ting om sig selv, i en mere positiv retning måske. Ved ikke om du kan bruge det til noget, men det var den bog jeg lige umiddelbart tænkte på.


Svar #4
13. december 2009 af mullerb (Slettet)

tusinde tak skal du have !


Svar #5
13. december 2009 af mullerb (Slettet)

+ har du nogle forslag til et hoved og nogle side temaer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2009 af Cedric (Slettet)

Hovedtemaet synes jeg klart skal være ungdom, og det at blive voksen. Eller overgangen fra barn til voksen er det vel nærmere, det ville ihvertfald være et oplagt hovedtema. Sidetemaet kunne være den hårde tid, det jo er at være teenager. Man bliver kønsmoden, man interesserer sig for det modsatte køn, der opstår problemer med venner/veninder, man bliver tit uenige med sine forældre o.s.v. 


Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe med at perspektivere det forsømte forår? med noget i har læst, set eller hørt om?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.