Kemi

Koncentrationer og ligevægt

07. december 2009 af lextor (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har siddet og kigget mig blind på denne opgave. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad jeg gør forkert. Kan nogen hjælpe?

Opgaven: Til en blanding af 40ml 0,10M BaCl2 og 40ml 0,10M CaCl2 sættes 20ml 0,50M Na2SO4- opløsning. Beregn [Ba2+] og [Ca2+], når ligevægt er indtrådt.

I en forrig opgave er jeg givet opløslighedsprodukterne og har regnet opløslighedshederne s:

L(BaCl2) = 1,5 x 10-4M2 ⇒ s = 3,9 x 10-5M

L(CaCl2) = 6,1 x 10-4M2 ⇒ s = 7,8 x 10-5M

Mange tak :)


Skriv et svar til: Koncentrationer og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.