Matematik

Dong!!! Det er svært, eller er det bare mig?

07. december 2009 af Knaas (Slettet)

I en Model for dem fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q( målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved

dQ / dt = -3+5*1.02^t,    (hvor t er tiden målt i år efter 1984).

a) hvonår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984???

Skal jeg bare sætte  3 i (t) plads eller hva???


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2009 af Mickey4 (Slettet)

Væksthastigheden i 1984 må så være dQ/dt=-3+5*1,02^0=2

Du vil finde den værdi af t, for hvilken væksthastigheden er 3 gange større (altså 6), så du har ligningen:

dQ/dt=-3+5*1,02^t=6


Svar #2
07. december 2009 af Knaas (Slettet)

Mickey TaaaaaaaK :D


Skriv et svar til: Dong!!! Det er svært, eller er det bare mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.