Fysik

Radioaktivt stof...

07. december 2009 af BJK1903 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen..

1 Ci af et radioaktivt stof, der udsender alfa-partikler med en gennemsnitsenergi på MeV, er indsluttet i en blykapsel, der absorberer alle alfa-partikler. 1 Ci giver 3,7*10^10 kerneomdannelser pr. sekund. 1 Ci = 1 curie.

Hvor mange kalorier produceres pr. time ved kerneprocersserne?

men jeg ved 1 MeV = 1,60217646*10^-13 J

har virkelig prøvet og prøvet i timevis men ved ikke hvad jeg skal gøre.. nogen der kan hjælpe? på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af mathon

"...der udsender alfa-partikler med en gennemsnitsenergi på ??? MeV"


Svar #2
07. december 2009 af BJK1903 (Slettet)

6 MeV.. sorry


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2009 af mathon

kerneomdannelser pr. time = (3600 s)·(3,7*1010 s-1) = 3,332·1014

effekt = (3,332·1014 h-1)·(6·106 eV) = 7,992·1020 eV/h = 30,5833 cal/h

.....................

1 eV = 3,82673·10-20 cal


Svar #4
07. december 2009 af BJK1903 (Slettet)

tusind tak for hjælpen...


Skriv et svar til: Radioaktivt stof...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.