Matematik

Løs ligningen i tilfældet k=-2...

08. december 2009 af Chaol (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med to opgaver, hvori den ene lyder: Løs ligningen i tilfældet k=-2.

Ligningen ser således ud: (k+1)x^2+2kx+k+2=0

Den anden opgave lyder således: For hvilke værdier af k har ligningen (samme som ovenover) ingen løsninger - 1 løsning og 2 løsninger.

Kan forstå så meget i den første at man skal sætte -2 ind der hvor k står, og så løse ligningen derefter, men er i tvivl om den første parentes. Skal man gange x^2 ind i parentesen eller skal man regne den ud, altså sige (-2+1)=1?

I den anden kan jeg forstå så meget at diskriminanten (d) skal give d<0 hvis der ingen løsninger er, d=0 hvis der er en løsning og d>0 hvis der er to løsninger. Kan bare ikke helt se hvordan man skal kunne bestemme k ud fra det. 

Hvis nogen ville guide mig igennem disse to, ville det være til stor hjælp (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Isomorphician

1)

(-2+1)x2 + 2(-2)x - 2 + 2 = 0 <=>

-x2 - 4x = 0

2)

d = (2k)2 - 4*(k+1)*(k+2) = ...


Svar #2
08. december 2009 af Chaol (Slettet)

 Tak for svaret, men er mere interesseret i en detaljeret beskrivelse af hvad du gør (:


Skriv et svar til: Løs ligningen i tilfældet k=-2...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.