Matematik

Skæringspunkter ml. linje og koordinatplan

08. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har to linjer.

Linje 1 går gennem P(3, -2, 4). Linje m går gennem Q(2, 2, 3) og R(4, 8, 0). l og m er parallelle.

Jeg skal finde skæringspunkterne mellem l og koordinatplanerne.

jeg har fundet retningsvektoren QR (2, 6, -3) og parameterfremstillingen for m:

x=2+t2. y=2+t6. z=3+t(-3)

Og hvad gør jeg så herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2009 af mathon

l: (x,y,z) = (3,-2,4) + t(2, 6, -3)

xy-planens ligning z = 0
skæring
               kræver z = 4-3t = 0
dvs                           t = 4/3

skæringspunktet med xy-planen er Sxy(17/3;6;0)

xz-planens ligning y = 0
skæring
               kræver y = -2+6t = 0
dvs                            t = 1/3

skæringspunktet med xz-planen er Sxz(11/3;0;3)


yz-planens ligning x = 0
skæring
               kræver x = 3+2t = 0
dvs                           t = -(3/2)

skæringspunktet med yz-planen er Syz(0;-11;17/2)


Svar #2
08. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Okay. Super!! Sikke enkelt, du kunne formulere det. Jeg er HELT med. Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2012 af Fredemus (Slettet)

hej, hvordan får du 

skæringspunktet med xy-planen er Sxy(17/3;6;0)

jeg får det til

2+2*4/3=14/3

2+6*4/3=10

også nul

hvad gør jeg forkert? 


Skriv et svar til: Skæringspunkter ml. linje og koordinatplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.