Matematik

Simpel integralregning?

08. december 2009 af Ulfemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag goddag.
Jeg har problemer med følgende opgave:

"Bestem i hvert af følgende tilfælde den stamfunktion til f(x), der går gennem det angivne punkt."

a) f(x) = 4x^3+x^2-2
P(3,76)

b) f(x) = 2e^x
P(0,9)

c) f(x) = 3e^x - 3e
P(1,11)

Jeg ved godt det er en ret simpel opgave, men jeg er ny til integralregning og er ret meget på bar bund. Jeg kan godt integrere funktionerne, og kan også gætte at det nok har noget med konstanten c, der jo varierer, at gøre... Men det er bare hvordan jeg gør det :)

Enhver hjælp er værtsat!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af Exupery (Slettet)

 Når du har integreret, indsætter du bare punktet og isolere c, så du får dennes værdi. Så opskriver du bare stamfunktion igen, hvor værdien af c er indsat.

Opgaven løst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2009 af mathon

a)
     f(x) = 4x3 + x2 - 2         P(3,76)

     F(x) = ∫(4x3 + x2 - 2)dx = x4 + (1/3)x3 - 2x + c

     F(3) = 34 + (1/3)·33 - 2·3 + c = 76

                        c = -8

     F(x) = x4 + (1/3)x3 - 2x - 8


Svar #3
08. december 2009 af Ulfemand (Slettet)

Perfekt mathon, mange tak


Skriv et svar til: Simpel integralregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.