Matematik

Haster!!!! brug for Lidt matematik hjælp!!!!!!! (STX 1.g - Mat niveau A)

08. december 2009 af Daniall (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer i matematik, kan slet ikke finde ud af de her opgaver, håber nogen har lidt tid til at hjælpe mig. Dey handler om Trigonometri.

Opgave 1) Trekant 'ABC' er retvinklet med C = 90 grader. Beregn de manglende sider og vinkler, når:
A = 43 grader og c = 34,9841
B = 25 grader og a = 19
c = 12,64 og b = 4,79

Opgave 2) Trekant 'ABC' er ligebenet med A = B = 65 grader. Desuden er a = 17,3. Beregn de resterende stykker i trekanten.

Jeg håber du/I kan lave de to opgaver til mig, ville være meget taknemlige for det, for jeg kan slet ikke finde hoved og hale i det. Mange tak i forvejen fra en meget frusteret dreng.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2009 af lystig (Slettet)

Brug sin og cosinus i opg.1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2009 af lhknudsen (Slettet)

Ja og pythagoras' sætning


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2009 af Anneblomsterbarn (Slettet)

Opgave 2

Da trekanten er ligebenet må b også være 17,3

Og da du ved at vinkel A og  B er 65 grader skal du bare sige 180 - 56 - 65 = 50 grader C = 50 grader

For at finde c skal du så dele trekanten på midten så den bliver delt i to retvinklede.

så siger du cos(A) = b/c

så isoleres b så ligningen bliver b=c * cos(A)

så sætter du dine tal ind

17,3*cos(65grader) = 7,31

Dette tal ganger du med 2 da det jo kun er halvdelen af trekanten.

så bliver det c = 14,62


Skriv et svar til: Haster!!!! brug for Lidt matematik hjælp!!!!!!! (STX 1.g - Mat niveau A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.