Matematik

hvordan udregnes k i den naturlige eksponontielle funktion?

09. december 2009 af Normind (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan udregnes k i den natulige eksponentielle funktion, og hvad er k betegnelse for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af mathon

taler vi
om
                y = b·e-kt      ??

eller hvilket k  ??


Svar #2
09. december 2009 af Normind (Slettet)

nej...
det er omkring omvendt funktion (ln(x) omskrives til in (e^x)
ved omkrivning y = b * a ^ x til y = b * e ^ (k x)

Hvad er k i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja mathon, det må være den vi taler om. k er udtryk for vækstraten. En negativ k betyder, at funktionen aftager, en positiv, at den vokser. Den kan enten udregnes ved at du kender et par punkter på grafen, eller ud fra halveringstiden (evt. fordoblingstiden).


Svar #4
09. december 2009 af Normind (Slettet)

Det er a der giver udtryk for vækstraten

samt fordobling og halvering giver ikke udtryk for k, men for a


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2009 af mathon

b·ax = b·eln(a)x = b·ekx             hvor k = ln(a)

kommer
     af
        definitionen på potens:

                       an = en·ln(a) , a∈R+


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2009 af mathon

se endvidere

http://peecee.dk/upload/view/97785


Svar #7
09. december 2009 af Normind (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hvordan udregnes k i den naturlige eksponontielle funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.