Kemi
simpelt kemi opg... (M, n, m)
24. januar 2005 af
ss (Slettet)
hej!!!!! håber nogen kan hjælpe
Saltsyre HCl kan opløse zink under udvikling af hudrogen(H2). Reaktionsskemaet:
Zn(s)+2HCl(aq) -> ZnCl2(aq)+H2(g)
b) 130,76g Zn ønskes opløst. Hvor mange mol Zn er det?
jeg har sagt n=m/M = 130,76g/65,38=2mol
c) hvor mange mol HCl skal der så mindst bruges? hvor mange gram HCl svarer det til?
Jeg skal jo bruge formlen n=m/M ,men jeg kender kun M som er 37,47, hvad er m så i dette tilfælde?
d) Hvor mange gram H2 udvikles der?
jeg skal bruge formlen m=n*M= men kender igen kun M, hvordan skal jeg så regne det ud?
d) Hvor mange gram H2 udvikles der?
Saltsyre HCl kan opløse zink under udvikling af hudrogen(H2). Reaktionsskemaet:
Zn(s)+2HCl(aq) -> ZnCl2(aq)+H2(g)
b) 130,76g Zn ønskes opløst. Hvor mange mol Zn er det?
jeg har sagt n=m/M = 130,76g/65,38=2mol
c) hvor mange mol HCl skal der så mindst bruges? hvor mange gram HCl svarer det til?
Jeg skal jo bruge formlen n=m/M ,men jeg kender kun M som er 37,47, hvad er m så i dette tilfælde?
d) Hvor mange gram H2 udvikles der?
jeg skal bruge formlen m=n*M= men kender igen kun M, hvordan skal jeg så regne det ud?
d) Hvor mange gram H2 udvikles der?
Svar #1
24. januar 2005 af Mads123 (Slettet)
b) rigtig
c) der skal så bruges mindst 4 mol.
m er så 37 * 4.
d) 2mol*2g/mol.
c) der skal så bruges mindst 4 mol.
m er så 37 * 4.
d) 2mol*2g/mol.
Skriv et svar til: simpelt kemi opg... (M, n, m)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
