Matematik

tal med udråbstegn

10. december 2009 af jesperher (Slettet)

hej..

jeg sidder og skriver om sandsynlighedsregning, men så er der i nogle af eksemplerne at der fx. står:

0!=1

6!=747

kan jeg få en lille forklaring på hvad dette betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 Udråbstegnet hedder i matematik fakultetstegn som beskriver faktuletetfunktionen. Det skal forstås sådan at n! er produktet af alle positive hele tal fra 1 til n. Et eksemel:

2! = 2*1 = 2 ("to fakultetet" ville det siges med ord)

3! = 3*2*1 = 6

6! = 6*5*4*3*2*1 = 720 (du har vist skrevet forkert af fra eksemplerne)

Generelt gælder at

n! = n*(n-1)*(n-2)*(n-3)...((n-n)+1))

Er det nogenlunde forståeligt?


Svar #2
10. december 2009 af jesperher (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: tal med udråbstegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.