Matematik

Spørgsmål til (stam)funktion, lineær funktion + lommeregner! haster!

10. december 2009 af innocenteyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej, har lige 3 spørgsmål:

1. Uden hjælpemidler!

En funktion f er givet ved:

f(x)= 4x+3

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (1,10)

2. spørgsmål: Uden hjælpemidler:

Grafen for den lineære funktion f(x)= ax+b

går gennem punkterne (1,0) og (3,4)

Bestem tallene a og b.

Jeg har fået tallet a til 2 , men I må gerne li se, om det nu er rigtigt :D

3. spørgsmål:

Hvordan skriver man dette    83√(8600/6000)  på lommeregner TI-89?? 
83 "skal stå oven på kvadratroden" hvis I forstår.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

(8600/6000)^(1/83)  skal det tastret skrives


Svar #2
10. december 2009 af innocenteyes (Slettet)

#Mathon.

Ehm, det er vist ikke helt rigtigt :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2009 af mathon

1)
    F(x) = 2x² + 3x + k  og  F(1) = 2·1² + 3·1 + k = 10

2)
     a = 2 er OK


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af ibibib (Slettet)

Måske virker ruder 9 på din 89?

root(8600/6000,83) giver 1,0043


Svar #5
10. december 2009 af innocenteyes (Slettet)

#ibibib

Super, tak! Det bliverogså det resultat.

#Mathon

Det var da egentlig nemt nok..

Men hvordan finder man b i 2'eren? Det er noget med at man skal bruge y=ax+b men kan ikk få det til at passe :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2009 af mathon

y = 2x + b     og   0 = 2·1 + b


Skriv et svar til: Spørgsmål til (stam)funktion, lineær funktion + lommeregner! haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.