Matematik

Dobbelt så stor

11. december 2009 af Takeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for atmosfærens indhold af drivhusfassen CO2 beskriver man atmosfærens CO2-indhold Q(målt i mia ton) ved:

Q=252*1,02^t--3*t+c

hvor t beregner tiden i år efter 1984, og c er en konstant.

Væksthastigheden kan ved diffentiation beregnes til:

dQ/dt=4,99*1,02^t-3

Hvordan finder jeg ud af, hvornår væksthastigheden er dobblet så stor som i 1984?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Integrer funktionen, 2) Find Q(0), så er Q(T) = 2*Q(0), hvorefter du finder t


Skriv et svar til: Dobbelt så stor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.