Matematik

DEN ER GAL IGEN - MATEMATIK!

13. december 2009 af LauraAam (Slettet)

Hej jeg skal aflevere matematik indskrivning på tirsdag, så det ville være dejligt med en hjælpende hånd eller flere, altså omkring to opgaver. :-)

1)
En lektion varer 45 minutter.
 

Hvor en brøkdel af et døgn er det?
 

Hvor mange procent af et døgn af det?


 

2)
Nielsen skal male en stue som er 5 m lang, 4,6 m bred og 3 m høj.
Hvor mange m2 (kvadratmeter kan ikke få to-tallet op over m-et) skal han ialt male, når døre og vinduer tilsamen er 6,2 m2?

beregn loftets areal.


Det er indskrivning, så håber nogle kan hjælpe. På forhånd tak. :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af CDJ (Slettet)

Først 1'eren:

Der går 24 * 60 minutter på et døgn - dvs. 1440 minutter:
45 / (24 * 60) = 45/1440 = 1/32

Brøken 45/1440 er reelt bare forkortet til 1/32.

Det svarer til 3,125% - idet brøken omsættes til procent:
(1/32) * 100 = 3,125%


Og 2'eren:

Du finder først de 4 vægges overfladearealer og lægger dem sammen:
((4,6 * 3) * 2) + ((5 * 3) * 2) = 57,6 m2

Herefter trækker du de 6,2 m2 fra:
57,6 - 6,2 = 51,4 m2

Dette er fortsat uden loftet.

Loftets areal må være følgende:
5 * 4,6 = 23 m2

Hvis det antages at loftet også skal males skal disse tal lægges sammen:
23 + 51,4 = 74,4 m2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2009 af Sixmax (Slettet)

 2) Det kan være at han også maler gulvet?! :P - opgaveformuleringen siger faktisk ikke noget om det.


Svar #3
13. december 2009 af LauraAam (Slettet)

Hvad er brøken så i første opgave? :-)


Svar #4
13. december 2009 af LauraAam (Slettet)

I opgave 2 - hvilken skal jeg så skrive i indskrivning, skal jeg så skrive ((4,6 * 3) * 2) + ((5 * 3) * 2) = 57,6 m2 dette og derfter dette 57,6 - 6,2 = 51,4 m2. eller hvad?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2009 af CDJ (Slettet)

Brøken er - i den første opgave - 45/1440.

Den kan imidlertid forkortes - jeg ville nok i stedet aflevere 1/32 som facit.

Begge dele er dog korrekt - jf. mit ovenstående indlæg:
45 / (24 * 60) = 45/1440 = 1/32

Og ja - sådan ville jeg skrive i opgave 2, ja.

Du kan dog overveje at tage loftarealet med - hermed én beregning:
(((4,6 * 3) * 2) + ((5 * 3) * 2) - 6,2) + (5 * 4,6) = 74,4 m2


Skriv et svar til: DEN ER GAL IGEN - MATEMATIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.