Fysik

Bestem kapacitansen ud fra graf

14. december 2009 af unnamet (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Hvordan bestemmer jeg kapacitansen ud fra denne graf som er vedhæftet i et word dokument?

Det skal lige siges at det er serieforbundet kondensatore

Hilsen Peter

Vedhæftet fil: Bilag 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af klingest (Slettet)

Men der står jo at capacitansen er 2*22000uF i toppen!!

Den samlede kapacitans for seriebundne kapacitorer er C = 1/C1 + 1/C2

Ellers Brug formlen : i = C*dv/dt hvis du også kender strømmen.

hvis det er et RC-led ( R og C i serie) så kan du bruge formlen : Vc(t) = Vin*e^(-t/R*C), din graf viser Vc(t)


Svar #2
14. december 2009 af unnamet (Slettet)

 hvis jeg regner c med den formel du viser nederst så får jeg

4v=6v*e^-((3,4-2,8)/100*c)

så er c=14700uF


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af klingest (Slettet)

4v=6v*e^-((3,4-2,8)/100*c)

hvad er (3,4-2,8) ?? din tid?? du skal bare vælge én tid, og en tilsvarende Vc


Svar #4
14. december 2009 af unnamet (Slettet)

 okay det prøver jeg lige


Skriv et svar til: Bestem kapacitansen ud fra graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.