Matematik
Ligning for asymtote
26. januar 2005 af
MiwKat (Slettet)
Hey...Jeg er kommet i vanskeligheder med at finde en ligning for hver af asymtoterne for denne graf f:
f(x) = (3x^2-x-4)/(x^2-2x+1)
Ved ikke om der skal en faktoropløsning til...i så fald kan jeg så omskrive den...!?
Help me...:)
MiwKat
f(x) = (3x^2-x-4)/(x^2-2x+1)
Ved ikke om der skal en faktoropløsning til...i så fald kan jeg så omskrive den...!?
Help me...:)
MiwKat
Svar #1
26. januar 2005 af Jonas_h (Slettet)
Hvis du dividerer alle led i nævner og tæller med x^2, kan du prøve at forestille dig hvis x går mod uendelig og minus uendelig... På den måde kan man se, at den vandrette asymptote er
x = 3
x = 3
Svar #2
26. januar 2005 af Jonas_h (Slettet)
Og når jeg skriver x = 3 mener jeg selvfølgelig y = 3 :)
Skriv et svar til: Ligning for asymtote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
