Matematik

parallelle/ortogonale vektorer

15. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Bestem de reelle tal k, for hvilke vektor a og vektor b er parallelle, hhv ortogonale, når

a = (k-1 , k , k+1) og b = (-k , 2k , -k)
 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af peter lind

Hvis a og b er parallelle skal der gælde a×b = 0. Hvis de skal være ortogonale skal der gælde at a·b=0


Svar #2
15. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Den er jeg med på (: Men hvordan finder jeg de reelle tal for k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af peter lind

Hvis du udregner de pågældende produkter får du nogle ligninger til bestemmelse af k


Svar #4
15. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

får: -k(3k+2

-2k

-k^2

Hvad skal jeg sætte dem lig for at få tallene?


Svar #5
15. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Altså ved krydsprodukt


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2009 af peter lind

Ja ; men hvordan skal det du skriver i #4 læses?


Skriv et svar til: parallelle/ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.