Kommentarer til Studieportalen.dk

Definitionen på lektiehjælp

26. januar 2005 af Lena (Slettet)
Hej alle!

Jeg ville egentlig bare tilkendegive min mening om den misforståelse jeg har set mange gange inden for den seneste tid. Nogle folk som laver indlæg, er begyndt at tro, at folk herinde vil lave deres lektier! Derfor sætter de opgaven direkte ind som et indlæg, i en tro om at der er nogen som vil lave den for dem! Jeg syntes det er for dårligt, og støtter op om dem som nægter at lave deres afleveringer. "Eleven" får intet ud af at andre laver det for dem, hvilket selvfølgelig er indlysende. Derfor anbefaler jeg alle til selv at gøre et forsøg på at lave deres egne ting, og så evt tilføje det som et indlæg hvis man er i tvivl. Selv om man rammer langt ved siden af, har man lært noget ved forsøget.

Det er jo bedre at ramme ved siden af, frem for slet ikke at ramme.

Hilsener fra lena

Brugbart svar (2)

Svar #1
26. januar 2005 af Garfield (Slettet)

#0

varm karma
Lasse

Brugbart svar (2)

Svar #2
26. januar 2005 af Atky (Slettet)

#1 fuldstændig enig, hellere lære det af andres rettelser end de røde streger.

Brugbart svar (2)

Svar #3
26. januar 2005 af Moderatoren

#1 Ja selvfølgelig!

Brugbart svar (2)

Svar #4
27. januar 2005 af Mads (Slettet)

Jeg tror et vigtigt kriterie for at lektiehjælpen kan forløbe optimalt, nemlig så den der spørger får mest ud af det, afhænger meget af de der hjælpers indstilling.

Det, at nogen forventer at få lavet sine lektier for sig bliver jo ikke et problem, før der rent faktisk er nogen der gør det for dem.

Så hvis lektiehjælpen skal fungere, er det de,(mig selv inkluderet) der hjælper der skal sørge for ikke at lave andre folks ting, og i stedet kærligt, men bestemt, gøre opmærksom på at det er en lektieHJÆLPS side, ikke en lektieSNYDS-side.


Mads

Brugbart svar (2)

Svar #5
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

Selvfølgelig kan man lære af andres rettelser/forslag/løsning af en opgave, hvis man vil. Nu er jeg mest aktiv i naturvidenskabelige emner, og der synes jeg der er store problemer.
75% af dem der svarer et matematik/fysik spørgsmål, kommer med en komplet løsning. Det synes jeg er forkert. Dette er et lektiehjælps forum, hvilket handler om at føre folk på rette vej, ikke lave deres ting.
Jeg vil gerne opfordre alle til at kun give tips, hints, gode råd og ligende, i stedet for at lave opgaverne og skrive den fuldstændige løsning.

Brugbart svar (2)

Svar #6
27. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Vi er enige, Lurch. Jeg anser dog ikke problemet for værende helt så omfattende, men det er korrekt, at der i nogle tråde undertiden bliver nedskrevet mere end godt er. Som udgangspunkt bør man helt klart vejlede. Jeg vil imidlertid fastholde, at det kan forsvares at skrive dele af en løsningsmetode - fx i form af udregninger - i de tilfælde, hvor der opstår tvivl om resultaterne. Der fungerer vink og lignende ikke altid efter hensigten.

//Singularity

Svar #7
27. januar 2005 af Lena (Slettet)

til #1 + #2 + #3

Hvis i tror det, så har i åbenlyst misforstået hvad jeg mente. Jeg syntes det er helt i orden, at sætter deres skrevne stil ind, for så at få den rettet. Eller sætter beregninger ind, for den sags skyld. Og ja man får noget ud af det, jeg gør det selv ved engelske og tyske stile, men retter kun det som jeg åbenlyst kan se, jeg har gjort forkert.
Det jeg nævner, er dem som ikke engang har gjort et forsøg på at lave det. Dette gælder specielt oversættelser og videnskabelige opgaver. Altså "Hej, vil du lave det her for mig?" - indlæg.

Hilsen lena

Brugbart svar (2)

Svar #8
27. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

#5 og #6:
Jeg beder af og til om hjælp til matematik, og selvom folk skulle være så flinke at lave en udregning for mig, kunne det ALDRIG falde mig ind, at skrive dette ned uden af at tjekke det efter og sikre mig at jeg fattede det. Men det er dog heller ikke nødvendigt med "komplete" løsninger; det er bare heller ikke et problem for mig - jeg har stadig lært af det.

Brugbart svar (2)

Svar #9
27. januar 2005 af Moderatoren

#7 "Hej, vil du lave det her for mig?"

Dem er der heldigvis ikke mange af!

Brugbart svar (2)

Svar #10
27. januar 2005 af susbc (Slettet)

jeg er helt enig i jer. jeg tager også afstand fra dem som mener at de lige kan få en opgave eller få lavet en uden selv at skulle foretage sig noget. Dem er der desværre nogle af, men så må dem der hjælper sætte en stopper for hvor langt de vil gå.

Brugbart svar (2)

Svar #11
28. januar 2005 af koko_wawa (Slettet)

#7 det har jeg nu også altid sagt, at de tumper der ikke kan finde ud af det kan man bare lade være med at hjælpe.

Og da jeg så skrev det i et tidligere indlægge hvad gjorde så den flinke Moderator- Peden? Fjerner mine indlægge!!

Er det måske rimeligt?

Tjek - KLAGE ang. hjælp her på Sp

Brugbart svar (2)

Svar #12
29. januar 2005 af Peden (Slettet)

Så så Koko_wawa, der er forskel på at sige noget til folk, og så svine dem til ved at kalde dem tumper og lignende.

Det sidste er simpelthen for dumt, og ærligt talt, så går det ret godt lige nu på studieportalen. Der er ikke ret megen mudderkastning i forumet, så lad det blive ved det.

Jeg er vist enig med hovedparten af jer. Jeg har det sådan at hvis jeg kan se at en person har gjort noget ud af at prøve at lave en opgaven, samt taget sig tid til at skrive et ordentligt indlæg, så kan jeg godt finde på at levere en løsning.

Er der derimod en der tror han/hun kan få alting serveret, så plejer jeg at kommer med hints.

Hvilken af måderne jeg vælger svinger lidt, men generelt er det fremgangsmåden.

Brugbart svar (2)

Svar #13
29. januar 2005 af koko_wawa (Slettet)

Hmm… Hvem sagde at jeg sviner folk til?

Ærligt talt jeg sagde jo bare virkeligheden ik’!
Men ja måske var det ikke pænt sagt af mig, at kalde de andre for tumper, så på den punkt siger jeg undskyld, men du må da give mig ret i at der dog alligevel er mange som ikke fatter det og bliver ved med fx at skrive ”hjæælp” osv.
Nu skal du ikke misforstår mig igen…
Og du har ret når du siger, at det går ret godt lige nu på studieportalen. Og det var ikke mit hensigt at ødelægge det..

Men altså…..nu gider jeg sku’ fandme ikke længere diskuterer det…

Skriv et svar til: Definitionen på lektiehjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.