Matematik

Komplekste tal talplan

16. december 2009 af Enes90 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan fortælle mig, hvordan disse to ligninger ser ud på den komplekse talplan ?

z5= 3+4i

og

z2= 2+5i


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af mathon

du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=779736
og
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=780255
 


Svar #2
16. december 2009 af Enes90 (Slettet)

Jo jo, men ved jo ikke hvordan de ser ud på den komplekse talplan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af mathon

z = 5·ei·(53,1301°+p·72°)

løsningerne ligger på en cirkel med radius 5
og
        vinklerne:    53,13°
                           125,13°
                           197,13º
                           269,13º
                           341,13º
           
                          
                            
                       


Svar #4
16. december 2009 af Enes90 (Slettet)

Ja okay tak :D, hvordan ser det så ud rent grafisk ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Et komplekst tal z = x+i·y kan repræsenteres ved et punkt (x,y) i et normal koordinatsystem, se her:

Vedhæftet fil:roots.jpeg

Svar #6
16. december 2009 af Enes90 (Slettet)

Jamen, hvordan ser det ud, når man så sætter løsninginger ind ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ind hvor? Hvad er dit spørgsmål? Jeg har vist dig, hvordan løsningerne til z5 = 3+4i ser ud i det komplekse talplan. Cirkelen på figuren har radius 5 og centrum i (0,0).


Svar #8
16. december 2009 af Enes90 (Slettet)

Ja okay, har fattet det :P, hvordan ser det så ud for z2= 2+5i

???


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2009 af sigmund (Slettet)

Løsningerne ligger på en cirkel med radius √29. Hvad de eksakte tal er, har jeg vist dig i den anden tråd. 


Svar #10
16. december 2009 af Enes90 (Slettet)

har du, noget program jeg kan hente for at kunne lave disse punkter og vektorer, på den komplekse talplan ?


Skriv et svar til: Komplekste tal talplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.