Matematik

Hjælp til areal i firkant!!

16. december 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

<A=125º. |AB|=30, |BC|=40, |CD|=50 og |DA|=20

Arealet er 1095
 

Men hvordan gør jeg?

Er kommet frem til at arealet på |ABD| er 245,75 ved at sige T=½•b•d•SIN(A).

Ville egentlig bruge cosinus til at finde siden a(vinkel C i |BCD|).

Men kan så ikke finde vinklen i |BCD| (C vil jeg mene).


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af NejTilSvampe

 du har BC og CD så den sidste oplysning du mangler er vinklen til siden BD  som er C

Hvis nu du fandt længden BD så kan du bruge cosinusrelationen til at finde vinkel C.

Til det bruger du også cosinusrelationen:

BD^2 = AB^2 + AD^2 - 2*|AB|*|AD|*cos(A)

og så:

cos(C) = (CD^2 + BC^2 - BD^2) / (2*|CD|*|BC|)

og så kan du tilsidst sige Areal = ½*CD*BC*sin(C)

håber det hjalp, og at jeg ikke har lavet en fejl et sted :P 


Svar #2
16. december 2009 af Tef159 (Slettet)

Nej, det ser meget rigtig ud. Skulle bare sige cos-1 i stedet for cos, da CD=50 og BD=40, dermed er BD=44,59.

MEN TRO MIG, det hjalp! Var til sidst ved at blive skør. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af NejTilSvampe

 Hehe det er godt at høre, er godt nok lidt bange for der er en nemmere løsning :P kan bare ikke lige umiddelbart se den.


Skriv et svar til: Hjælp til areal i firkant!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.