Matematik

Opgave med løsning af 2. ordens differentialligning

16. december 2009 af jerkstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgaven:

bestem løsning til differentialligningen y´´=-9*y, som opfylder at grafen for løsningen går gennem punktet(pi/6;kvrod(2)), og hældningskoefficienten til tangenten til grafen i punktet er lig med 3*kvrod(3).

Den skal bestemmes ved determinantmetoden, er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af mathon

       y = A·sin(3x+φ)

og

       √(2) = A·sin(3·(π/6)+φ)

     I:√(2) = A·sin((π/2)+φ) = A·cos(φ)

      

        y' = 3A·cos(3x+φ)
       
        3√(3) = 3A·cos(3·(π/6)+φ)

    II: √(3) = A·cos((π/2)+φ) = -Asin(φ)                                          II divideres med I

        √(1,5) = -tan(φ)

        φ = tan-1(-√(1,5)) = -0,886077                                             som indsat i I giver

        √(2) = A·cos(-0,886077)

        A = √(2)/cos(-0,886077) = 2,23607

dvs

        y = 2,23607·sin(3x - 0,886077)


Svar #2
16. december 2009 af jerkstore (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, for er løsningen i 1. ikke y=A*cos(3x)+B*sin(3x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:omskrivning.doc

Skriv et svar til: Opgave med løsning af 2. ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.