Matematik

Vektorer, hjælp!

17. december 2009 af Walmart (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg har vedhæftet beviset for Vektorprojektion, men der er noget i bevises som jeg ikke forstår.

Det jeg ikke forstår er markeret, håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af peter lind

Se først på længden af udtrykkene. Der gælder når a og b er parallelle  at |a·b| = |a||b|. Bruger du det får du at de vektoren på venstre side er lige så lang som den højre side. Peger a og b i samme retning er a·b > 0 peger de i modsat retning vil resultatet blive negativt. Dette giver at de to vektorer peger i samme retning og derfor er identiske. Den sidste formel får du at gange vektorene skalært med a


Svar #2
17. december 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg forstår godt mit første spørgsmål, da a * b2 jo giver 0, derfor giver a * b2 + a * ba jo netop a * ba

Men hvordan kommer vi så videre? .. kan du skitsere det ? Vil være meget behjælpeligt (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2009 af mathon

længden af vektor b's projektion på vektor a
er
          ba = b·cos(v) = a·b·cos(v)/a = (a·b)/a

          hvis vi ønsker ba som vektor ba skal dens længde ba ganges med en enhedsvektor e parallel med a
          fx e = a/a

hvoraf

         ba = (a·b)/a)·a/a = ((a·b)/a²)·a


Svar #4
18. december 2009 af Walmart (Slettet)

 det lyder virkelig indviklet... ><


Skriv et svar til: Vektorer, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.