Matematik

HJÆLP 2. ordens differentialligning

18. december 2009 af kk123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Mit emne er dæmpede svingniger. Jeg skal finde én løsning til til Ay"+By' + Cy= 0. 

så jeg har valgt at kigge på denne bevægelsesligning der hedder:

(d2y/dt2 )+(μ/M) * (dy/dt) + (k/M)* y = 0

 hvis løsning ser således ud:

y(t)= A * e^((-μ/2M)*t) * cos(ωt).

Så det jeg skal vise er hvordan jeg er kommet frem til denne løsning.

Er der nogen der kan vise hvordan man gør det og give forklaringer på det?

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2009 af mathon

        y(t) = A·e-(μM)/2)·t·cos(√((k/m)-(μM)/2)²)·t+φ)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2009 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=781821

samt omskrivningen i samme Link's #4
 


Svar #3
18. december 2009 af kk123 (Slettet)

Jeg har svært ved at vise hvordan det skal gøres. Så håbede på om der var nogen der ville vise hvordan det skulle gøres og give forklaringer.

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2009 af mathon

skriv den som
                       y" + 2p·y' + ω² = 0     mens du udleder    (p = ½(μ/M) og ω =  √(k/M))

så omskrivningerne lettes


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2009 af mathon

du har hele udledningen
i #6
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=781821


Svar #6
18. december 2009 af kk123 (Slettet)

# 1.

Hvordan er du kommet frem til denne løsning?: y(t) = A·e-(μM)/2)·t·cos(√((k/m)-(μM)/2)²)·t+φ)

i min bog står der at løsning er: y(t) = A·e-(μ)/2M)·t·cos(√((k/m)-(μ)/4M)²)·t)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2009 af mathon

der står vel

            y(t) = A·e-(μ/(2M))·t·cos(√((k/m)-(μ²)/4M²))·t)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2009 af mathon

#7

der står vel

            y(t) = A·e-(μ/(2M))·t·cos(√((k/m)-(μ²)/(4M²))·t+φ)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2009 af mathon

se endvidere
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=781240


Skriv et svar til: HJÆLP 2. ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.