Matematik

Division af blandede tal?

19. december 2009 af blivklog (Slettet)

Hej

Er der en skarp hjerne som kan opstille udregningen af dettte divisionsstykke så jeg kan få det ind i hovede:

4 5/6 : 1 2/5 = ?

Hilsen

Stig


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2009 af mathon

(4 + (5/6)) : (1 + (2/5))

(29/6) : (7/5) = (29/6) · (5/7) = (29·5)/(6·7) = (145/42) = 3 19/42

 ..................

   1)  de blandede tal omskrives til uægte brøk

   2)  man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

   3)  man ganger to brøker ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner

   4)  den fremkomne uægte brøk omskrives til blandet tal


Svar #2
19. december 2009 af blivklog (Slettet)

 Det er også det jeg er har fundet frem til mange gange. Problemet er så,  at det opgave ark jeg laver opgaver efter har et forkert svar ark, derfor kunne jeg ikke se hvordan opgaven skulle løses.

Tak for din gode hjælp


Svar #3
19. december 2009 af blivklog (Slettet)

I øvrigt var løsningen på svar arket 4 5/6 : 1 2/5 = 12 1/12?


Skriv et svar til: Division af blandede tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.