Matematik

differentiering af g(t)=(1+sin(t))^4 ???

19. december 2009 af musen9220 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 facit listen siger: 4(1+sin(t))^3 * cos(t)

er der nogen som ville være så venlige at forklare mig logikken i det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2009 af mathon

g(t) = (1+sin(t))4

g'(t = 4·(1+sin(t))³·(1+sin(t))' = 4·(1+sin(t))³·(0+cos(t)) = 4cos(t)·(1+sin(t))³


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er sammensat funktion, sæt u=1-sin(t), så tager du dg/du * du/dt, så g(u(t)) = g'(u(t))*u'(t) = 4*(1+sin(t))3*cos(t), du skal altså lige læse om sammensat funktion fog


Skriv et svar til: differentiering af g(t)=(1+sin(t))^4 ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.