Dansk

Herman Bang - Ved vejen

22. december 2009 af movser (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogen der ved hvordan Herman Bang viser  "Det moderne gennembruds" tanker og ideer igennem hans novelle Ved vejen ?

Håber der er nogen der kan hjælpe mig ! God jul


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2009 af JJ-cool (Slettet)

Fortælleteknikken, der er impressionisme er et typisk træk under det moerne gennembrud - den objektive fortæller, er som en videnskabsmand fremlægger objektive data, som detr så r op til læseren at tlke
Tematikken omhanler kvinden og hendes længsler og følelsesliv i det borgerlige amfund. Bang debatterer de vilkår, hkvinerne er underlagt, hvor de ikke har mulighed for at udleve deres længsler og følelse 8driftsliv, fordi hendes liv er forudbestemt til at indgå i et ægteskab, som ikke nbædvendigvist er indgået ud fra følelser, men ofte af andre årsager så som familieforhold, økonomi med videre.
Du ser netop denne termatik i Katinkas forfærdelige ægteskab, hvor hun ganske vist i begyndelsen nærer følelser for sin mand, men han kvæler dem, fordi han ikke forstår kvinder og sin kone, er sjofel og endda hende utro. Sit følelseliv, der er forsømt udleves i orhold til Huus, og det ender selvfølgelig med en katatsrofe.
Samme tematik i de to "unge" præstedøtre, der ikke har andet at gå op i end mulighedene for at finde en ægteman, koste hvad et koste vil, for et var reelt kvindens eneste chance for at overleve i dartidens samfund


Skriv et svar til: Herman Bang - Ved vejen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.